Schuine daken - Dakwerken Willy Doms

Algemene dakwerken
WILLY DOMS
Telefoon +32 3 314 76 48
GSM +32 495 21 76 48
E-mail info@DakwerkenWillyDoms.be
WILLY DOMS
Ga naar de inhoud
HET HELLEND DAK
Met de dakvorm kunt u perfect inspelen op de stijl van uw woning. De mogelijkheden zijn eindeloos: een zadeldak, een lessenaarsdak, een schilddak, een tentdak, een mansardedak, een boogdak, een dak met of zonder dakkapellen … Architecten putten graag uit al deze mogelijkheden om de oervorm van het hellend dak te vertalen in nieuwe oplossingen op maat. Van hartverwarmend historisch tot gedurfd hedendaags, een hellend dak vormt altijd de gepaste bekroning.

Ook wat de afwerkingsmogelijkheden betreft, zit u met een hellend dak goed als u kiest voor natuurleien of kleidakpannen.

Natuurleien
Leien worden al eeuwen gebruikt als dakbedekking. Vroeger gebruikte men voornamelijk natuurleien, tegenwoordig zijn kunstleien erg populair. Een leien dak is duurzaam, goed bestand tegen storm en door het grote aanbod aan vormen en kleuren kunnen daken met uiteenlopende dakvormen van leien worden voorzien.

Natuurleien of leien dakbedekking

Er zijn twee soorten leien te onderscheiden: natuurleien en kunstleien. Ze zijn zowel in vierkante als in rechthoekige vorm verkrijgbaar en de hoeken ervan kunnen recht of afgerond zijn. De mogelijkheden qua kleur en afwerking zijn vooral afhankelijk van het type lei. Natuurleien hebben de kleur en het reliëf van natuursteen. Dit varieert per steensoort van grijs tot blauw, bruin, groen en antraciet. Kunstleien zijn in diverse grijs- en bruintinten te koop maar ook rode en bruine varianten zijn mogelijk.

Kleidakpannen
Kleidakpannen vindt u in verschillende formaten, kleuren, vormen en oppervlaktebehandelingen. Ze zijn scheikundig stabiel en dus gegarandeerd kleurvast. Na verloop van tijd krijgen ze een authentiek, natuurlijk patina. Zo blijven hellende daken met kleidakpannen altijd mooi.

Kleipannen of pannen dakbekleding

Vlakke kleidakpannen geven een strak en hedendaags vormgegeven lessenaardak een extra krachtige lijn. Golvende Vlaamse pannen beklemtonen de warme uitstraling van een traditionele woning op het platteland. Tegelpannen bezorgen een klassevol project een nog exclusievere uitstraling. Stormpannen zijn tijdloos, oerdegelijk en kunnen alle stijlen aan.

Kleidakpannen zijn bovendien geschikt om gevels mee te bekleden. Dat biedt boeiende mogelijkheden en perspectieven op het vlak van vormgeving, van monolithisch tot uitgesproken expressief.
EIGEN REALISATIES
Terug naar de inhoud